Tájékoztató a Református Temetőről

Címkék: 
Dátum: 
2020. június 22. 16:00

Akik kilátogatnak a temetőbe, láthatják, hogy annak kitisztítása és rendezése folyamatban van. A munkálatok eddigi költsége hozzávetőleg 700.000 forint. Jelenleg a hulladékfa összeszedése és a szemétszedés zajlik. Továbbra is tervben van a temető teljes körbekerítése. Első lépésként a Soós-hegy felőli szakaszt szeretnénk elkészíteni a Partfő utcai gazdasági bejárattól a magaspartig. Reményeink szerint lesz majd a kitisztított részen egy új bejárat és út a Bajcsy utca felől a ravatalozó mögötti részig.

Nagyon hálásak vagyunk minden eddigi segítségért és felajánlásért, mind tettekben, mind anyagiakban. Sokan érdeklődnek, hogy miként járulhatnának hozzá a temető rendbetételéhez. 

Középiskolások egy csoportja pl. szemétszedést szervezett, és sokan mások is jelezték, hogy segítenének. Nagyon szépen köszönjük! Ez egyénileg vagy csoportosan bármikorra ütemezhető, kommunális hulladéknak való zsákokat tudunk biztosítani.

Akik pedig az anyagi terhekben szeretnének segíteni, azok megtehetik ezt több módon is:
- Banki átutalással a következő számlaszámra: Takarékbank, 72900013-10001741. Kedvezményezett: Balatonkenesei Református Egyházközség. A közleménybe kérjük, írja be: „Temető”, továbbá nevét és címét!
- Készpénzes befizetésre van lehetőség a Takarékbankban (Fő u. 23), valamint a Református Lelkészi Hivatalban (Kálvin J. tér 1).
- Igény esetén hagyományos sárga csekket is tudunk küldeni, ezt a lenti elérhetőségeken kérjük szépen jelezni.

A temető teljes rendbetétele még sok időt, munkát, ráfordítást igényel – türelemmel és bizakodással. Reméljük, mindez megadatik.

Balatonkenesei Református Egyházközség
8174 Balatonkenese, Kálvin J. tér 1.
E-mail: refkenese@gmail.com
Telefon: 06-88-481348 (Lelkészi Hivatal). Mobil: 06-30-3779033 (Németh Péter); 
06-30-4447399 (Némethné Sz. Tóth Ildikó); 06-30-6322119 (Bollók Gyula gondnok)

A hét igéje:

„Krisztus Jézus megtörte a halál erejét, és az evangélium által világosságra hozta az elmúlhatatlan életet.” 

(2 Timóteus 1,10)

Aktuális

Vasárnapi hirdetések a
legutóbbi "Mécses"-en:

Istentisztelet Akarattyán vasárnap 9-kor az Imaházban (Köztársaság u.)
Istentisztelet Kenesén vasárnap de. fél 11-kor a Templomban

• A református temető kerítésére adománygyűjtést hirdettünk. Aki ezt a célt szívesen támogatná, adományát eljuttathatja banki utalással, készpénzes befizetéssel, vagy sárga csekken. Hálásan köszönünk minden eddigi támogatást, Isten áldja meg a jókedvű adakozókat!
• A vírushelyzettel kapcsolatban: Az elmúlt időszak lazításai után az illetékesek újra kérnek mindenkit az óvatosságra, a védekezés szabályainak betartására. Mi is kérjük a Testvérektől, hogy viseljünk maszkot, igyekezzünk tartani a 1,5 méter távolságot (kivétel az egy háztartásban élők), valamint mellőzzük az érintéses köszöntést.
• Isten iránti hálával köszönjük mindenkinek, aki adományával, egyház-fenntartói járulékával támogatja Egyházunk fenntartását! Buzdítunk mindenkit, aki teheti, kapcsolódjon be a közös teherviselésbe! Ha csatlakozni szeretne a támogatók köréhez, az adomány eljuttatásáról itt olvashat bővebben.

 

Tartalom megosztás

Feliratkozás Tartalom megosztás csatornájára