Tájékoztató a református temetőről

Dátum: 
2020. február 22. 16:00

Amint arról korábban hírt adtunk, a Balatonkenesei Református Egyházközség pályázatot nyújtott be a Magyar Falu Program „Egyházi közösség tulajdonában lévő temetők fejlesztése” című felhívásra, hogy a temetőt a vaddisznók ellen hatékony vadkerítéssel tudjuk körbekeríteni.

2019. novemberében pályázatunk tartaléklistára került, majd 2020. január 11-én nagy szomorúsággal vettük tudomásul, hogy a tartaléklistát törölték, így pályázatunkat elutasították.

A temető körbekerítésének teljes költsége kb. 8,5 millió forint, erre saját fedezetünk nincsen.

Jelen helyzetben annyit tudunk tenni a vaddisznók ellen, hogy búvóhelynek alkalmatlanná tesszük a temetőt. Teljes területét kitisztítjuk, a sűrű erdős részeket és a bozótot kiirtjuk, ligetessé, átláthatóvá tesszük.

Megegyeztünk egy vállalkozóval, aki az egész munkát nagyteljesítményű gépekkel és kézi munkaerővel elvégzi, a faanyagot a helyszínen ledarálja, majd pelletként elszállítja.

Ezt követően komoly kihívás lesz a kitisztított nagy terület folyamatos tisztán tartása.

Továbbra is szeretnénk a temető körbekerítését megvalósítani, ezzel kapcsolatban minden előbbre vivő javaslatot szívesen fogadunk. Az ilyen irányú pályázati lehetőségeket figyeljük.

Bízunk abban, hogy hamarosan megoldást tudunk találni a vadak kegyeletsértő sírrongálásának bosszantó és elszomorító problémájára, és a temető újra békés nyughelye lehet elhunytjainknak.

Németh Péter
lelkész

Balatonkenese, 2020. február 20.

A hét igéje:

„Áldjad, lelkem, az Urat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled!” 

(Zsoltárok 103,2)

Igehirdetések

Aktuális

Vasárnapi hirdetések a
legutóbbi "Mécses"-en:

Istentisztelet Akarattyán vasárnap 9-kor az Imaházban (Köztársaság u.)
Istentisztelet Kenesén vasárnap de. fél 11-kor a Templomban

• A református temető kerítésére adománygyűjtést hirdettünk. Aki ezt a célt szívesen támogatná, adományát eljuttathatja banki utalással, készpénzes befizetéssel, vagy sárga csekken. Hálásan köszönünk minden eddigi támogatást, Isten áldja meg a jókedvű adakozókat!
• A vírushelyzettel kapcsolatban: Az elmúlt időszak lazításai után az illetékesek újra kérnek mindenkit az óvatosságra, a védekezés szabályainak betartására. Mi is kérjük a Testvérektől, hogy viseljünk maszkot, igyekezzünk tartani a 1,5 méter távolságot (kivétel az egy háztartásban élők), valamint mellőzzük az érintéses köszöntést.
• Isten iránti hálával köszönjük mindenkinek, aki adományával, egyház-fenntartói járulékával támogatja Egyházunk fenntartását! Buzdítunk mindenkit, aki teheti, kapcsolódjon be a közös teherviselésbe! Ha csatlakozni szeretne a támogatók köréhez, az adomány eljuttatásáról itt olvashat bővebben.

 

Tartalom megosztás

Feliratkozás Tartalom megosztás csatornájára