Közlemény a református temetőről

Címkék: 
Dátum: 
2020. május 18. 16:00

A balatonkenesei református temető egy részét az agresszív és invazív ecetfa (bálványfa) nőtte be, ennek kitisztítása történt meg az elmúlt napokban. Az okleveles erdész által is előzetesen átvizsgált terület tehát nem értékes erdő volt, hanem 19. századi sírokkal teli, teljesen elhanyagolt temetőrész.

Rengeteg panasz érkezett az utóbbi években az ott tanyát vert vaddisznók miatt, mert feldúlták a hantokat. Az egyházközség próbált megoldást találni, de a hatalmas terület bekerítésére nem volt anyagi fedezet, a benyújtott pályázat pedig sajnos nem nyert.

A tisztítást végző vállalkozó március elejére ígérte a munkát, amikor a vegetáció még nem indult meg, de sajnálatos módon csak május közepén kezdett neki. Érthető az emiatti felháborodás, ugyanakkor nagyon sokan örülnek a rendezetlen dzsumbuj eltűnésének. A temető területén szeretnénk rendezett, ligetes környezetet kialakítani, ebben felajánlotta segítségét az Önkormányzat, és nagyon sok civil is.

Balatonkenesei Református Egyházközség
2020. május 18.
 

A hét igéje:

„Áldjad, lelkem, az Urat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled!” 

(Zsoltárok 103,2)

Igehirdetések

Aktuális

Vasárnapi hirdetések a
legutóbbi "Mécses"-en:

Istentisztelet Akarattyán vasárnap 9-kor az Imaházban (Köztársaság u.)
Istentisztelet Kenesén vasárnap de. fél 11-kor a Templomban

• A református temető kerítésére adománygyűjtést hirdettünk. Aki ezt a célt szívesen támogatná, adományát eljuttathatja banki utalással, készpénzes befizetéssel, vagy sárga csekken. Hálásan köszönünk minden eddigi támogatást, Isten áldja meg a jókedvű adakozókat!
• A vírushelyzettel kapcsolatban: Az elmúlt időszak lazításai után az illetékesek újra kérnek mindenkit az óvatosságra, a védekezés szabályainak betartására. Mi is kérjük a Testvérektől, hogy viseljünk maszkot, igyekezzünk tartani a 1,5 méter távolságot (kivétel az egy háztartásban élők), valamint mellőzzük az érintéses köszöntést.
• Isten iránti hálával köszönjük mindenkinek, aki adományával, egyház-fenntartói járulékával támogatja Egyházunk fenntartását! Buzdítunk mindenkit, aki teheti, kapcsolódjon be a közös teherviselésbe! Ha csatlakozni szeretne a támogatók köréhez, az adomány eljuttatásáról itt olvashat bővebben.

 

Tartalom megosztás

Feliratkozás Tartalom megosztás csatornájára