Tájékoztató a Református Temetőről

Címkék: 
Dátum: 
2020. június 22. 16:00

Akik kilátogatnak a temetőbe, láthatják, hogy annak kitisztítása és rendezése folyamatban van. A munkálatok eddigi költsége hozzávetőleg 700.000 forint. Jelenleg a hulladékfa összeszedése és a szemétszedés zajlik. Továbbra is tervben van a temető teljes körbekerítése. Első lépésként a Soós-hegy felőli szakaszt szeretnénk elkészíteni a Partfő utcai gazdasági bejárattól a magaspartig. Reményeink szerint lesz majd a kitisztított részen egy új bejárat és út a Bajcsy utca felől a ravatalozó mögötti részig.

Nagyon hálásak vagyunk minden eddigi segítségért és felajánlásért, mind tettekben, mind anyagiakban. Sokan érdeklődnek, hogy miként járulhatnának hozzá a temető rendbetételéhez. 

Középiskolások egy csoportja pl. szemétszedést szervezett, és sokan mások is jelezték, hogy segítenének. Nagyon szépen köszönjük! Ez egyénileg vagy csoportosan bármikorra ütemezhető, kommunális hulladéknak való zsákokat tudunk biztosítani.

Akik pedig az anyagi terhekben szeretnének segíteni, azok megtehetik ezt több módon is:
- Banki átutalással a következő számlaszámra: Takarékbank, 72900013-10001741. Kedvezményezett: Balatonkenesei Református Egyházközség. A közleménybe kérjük, írja be: „Temető”, továbbá nevét és címét!
- Készpénzes befizetésre van lehetőség a Takarékbankban (Fő u. 23), valamint a Református Lelkészi Hivatalban (Kálvin J. tér 1).
- Igény esetén hagyományos sárga csekket is tudunk küldeni, ezt a lenti elérhetőségeken kérjük szépen jelezni.

A temető teljes rendbetétele még sok időt, munkát, ráfordítást igényel – türelemmel és bizakodással. Reméljük, mindez megadatik.

Balatonkenesei Református Egyházközség
8174 Balatonkenese, Kálvin J. tér 1.
E-mail: refkenese@gmail.com
Telefon: 06-88-481348 (Lelkészi Hivatal). Mobil: 06-30-3779033 (Németh Péter); 
06-30-4447399 (Némethné Sz. Tóth Ildikó); 06-30-6322119 (Bollók Gyula gondnok)

A hét igéje:

"Egymás terhét hordozzátok,  és így töltsétek be Krisztus törvényét."

(Galata 6,2)

Igehirdetések

Aktuális

Vasárnapi hirdetések a
legutóbbi "Mécses"-en:

Istentisztelet Akarattyán vasárnap 9-kor az Imaházban
Istentisztelet Kenesén vasárnap de. fél 11-kor a Templomban

• A református temető kitisztítása és rendezése folyamatban van, a munkálatok eddigi költsége mintegy 700.000 forint. Továbbra is célunk a temető teljes körbekerítése. Elsőként a Soós-hegy felőli szakaszt szeretnénk elkészíteni a Partfő utcai gazdasági bejárattól a magaspartig. A kerítésre adománygyűjtést hirdetünk, aki ezt a célt szívesen támogatná, adományát eljuttathatja banki utalással, készpénzes befizetéssel, vagy sárga csekken. Hálásan köszönünk minden segítséget!
• Július 4. szombatra a református temető rendezéséért takarítást szerveztünk – közösségi összefogással. Nagyon szépen köszönjük mindazoknak a munkáját, akik a hulladékfa összegyűjtésében, szemétszedésben, csihatag irtásban vagy bármi másban segítettek! Köszönetünk jeleként szeretettel hívjuk a segítőket jövő szombaton, 11-én 14 órakor egy közös bográcsozásra a Gyülekezeti Házhoz.
• Július 3-án pénteken évzáró tanulmányi kirándulásra mentünk Pápára a konfirmandus fiatalokkal. A járvány miatt májusban elmaradt konfirmáció helyett július utolsó vasárnapján, 26-án lesz a fiataljaink ünnepélyes fogadalomtétele!
• Isten iránti hálával köszönjük mindenkinek, aki adományával, egyház-fenntartói járulékával támogatja Egyházunk fenntartását! Buzdítunk mindenkit, aki teheti, kapcsolódjon be a közös teherviselésbe! Ha csatlakozni szeretne a támogatók köréhez, az adomány eljuttatásáról itt olvashat bővebben.

 

Tartalom megosztás

Feliratkozás Tartalom megosztás csatornájára