Az épülő Balatonakarattyai Református Templom

Dátum: 
2019. július 24. 10:00

A templomépítést kivitelező Vemévszer Kft. hamarosan átadja "emelt szerkezetkész" állapotban az épületet, és ezzel lezárul a projekt első üteme. A mellékelt képeken felsejlik a készülő templom leendő szépsége, és egyértelműen látszik az is, hogy a kivitelező, és az építkezésben részt vevő mesterek templomhoz méltó, pontos és szép munkát végeztek. A kezük nyomán megvalósuló templom terveit Szabó György építésznek köszönjük, aki lefelé (fizikai realitások) és felfelé (Isten realitása) egyaránt figyelve "álmodta meg", és vetette papírra azokat.

Sajnálatos módon a templom támogatási kerete ezzel ki is merült, ugyanis az elszállt építőipari árak miatt a tervezési időhöz képest gyakorlatilag megfeleződött a támogatás tényleges értéke. A folytatáshoz tehát további komoly forrásbevonás / támogatás szükséges.

A készülő templom "hangjainak", tehát harangjának és orgonájának beszerzését saját költségvetésből fedezzük. Erre a célra adománygyűjtést indítottunk, melyhez bárki csatlakozhat. A támogatás módjáról további információkat itt olvashat: "TEMPLOM HANGJAI"

A hét igéje:

„Akinek sokat adtak, attól sokat kívánnak, és akire sokat bíztak, attól többet kérnek számon."

(Lukács 12,48)

Igehirdetések

2019.08.18.
Mt 6,11; Jn 6,48
2019.08.11.
2Sám 24,15-16.18-19.25
2019.07.28.
Mk 12,34a

Aktuális

Vasárnapi hirdetések a
legutóbbi "Mécses"-en:

Alkalmaink:
• Bibliaóra szerdán 18 órakor a Gyülekezeti Házban
• Istentisztelet Kenesén vasárnap fél 11-kor a Templomban
• Istentisztelet Akarattyán vasárnap 9-kor az Imaházban (Köztársaság u.)

• Folytatódik az adománygyűjtés  templomainkra. Az újonnan épülő akarattyai Templom Hangjaira (harangjára és orgonájára) és a részben megújuló kenesei Templom Toronyórájára kérjük szeretettel a testvérek támogatását. Az adományok eljuttathatók banki utalással, sárga csekken, a Takarékbankban (Fő u. 21), a járulékgyűjtőknél vagy a Lelkészi Hivatalban történő befizetéssel. Köszönjük szépen az eddigi adományokat, és hálásan fogadunk minden további támogatást!

Tartalom megosztás

Feliratkozás Tartalom megosztás csatornájára