Az Akarattyai Református Templomról

Dátum: 
2020. március 27. 16:00

Bő fél éve örömmel és Isten iránti hálával adtunk hírt arról, hogy az Akarattyai Református Templom építésének első üteme lezárult, és átadásra került az épület „emelt szerkezetkész” állapotban (refkenese.hu/balatonakarattyai-reformatus-templom). Akkori írásunkat azzal zártuk, hogy bár az építkezésre kapott keretünk ezzel ki is merült, mégis reménykedünk további támogatásban.

Sajnos egyelőre azt kell kimondanunk, hogy a remélt segítséget mindez idáig nem kaptuk meg, és nincs konkrét ígéret sem rá. Mindazonáltal, ebben a nehéz, járvány-sújtotta helyzetben sem veszítjük el reménységünket, és templomunk ügyét Isten előtt tudjuk, és imádságban hordozzuk.

A templom „hangjaira”, tehát orgonájára és harangjára meghirdetett gyűjtés mindeközben – Istennek és a jókedvű adakozóknak hála – szépen gyümölcsözött, és a 2019. évben 2,2 millió forint gyűlt össze, amit egy kis templomi orgona megvásárlására fordítottunk. A 9 regiszteres, 2 manuálos hangszer a svájci Kuhn Orgonaépítő műhelyében készült, és jelenleg szétszedett állapotban a kenesei templom falainak őrzésében várja, hogy végleges otthona Akarattyán elkészüljön.

A korábban meghirdetett gyűjtést a továbbiakban a harang javára folytatjuk, eddig több mint 400 ezer forint érkezett be. Erre a célra adakozni jelenleg elsősorban banki átutalással lehet az alábbi módon:
Kedvezményezett: Balatonkenesei Református Egyházközség
Bankszámlaszám: 72900013-10001741
Közlemény: Templom Hangjai
Kérjük, a közleményben tüntessék fel az adományozó postai címét is!
Isten iránti hálával köszönjük adományaikat!

A mi Mindenható Urunk kegyelmes kezébe ajánljuk az Akarattyai Református Templom sorsát, és közösségeink, családjaink, mindannyiunk életét. „Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem” – így szól az Úr. (Zsoltárok 50,15)

(Református Lelkészi Hivatal)
2020. március 25.

A hét igéje:

"Éljetek úgy, mint a világosság gyermekei. A világosság gyümölcse ugyanis csupa jóság, igazság és egyenesség.”   

(Efézusi levél 5,8-9)

Igehirdetések

2020.08.02.
2Móz 33,17-18
2020.07.26.
Jn 15,5a.7-8
2020.07.19.
2Móz 20,2; Mt 22,36-40

Aktuális

Vasárnapi hirdetések a
legutóbbi "Mécses"-en:

Istentisztelet Akarattyán vasárnap 9-kor az Imaházban
Istentisztelet Kenesén vasárnap de. fél 11-kor a Templomban

Kántorkoncert lesz augusztus 9-én, vasárnap 18 órakor a templomban Küronya Veronika, Sipos Csaba és Varga Áron szolgálatával. A belépés ingyenes, adományainkkal az Orgonaalapot támogathatjuk. Szeretettel várjuk a zenekedvelőket!
• A vírushelyzettel kapcsolatban: Az elmúlt időszak lazításai után az illetékesek újra kérnek mindenkit az óvatosságra, a védekezés szabályainak betartására. Ezért mi is újra kérjük a Testvérektől, hogy hozzunk és viseljünk maszkot, igyekezzünk tartani a 1,5 méter távolságot (kivétel egy háztartásban élők), valamint mellőzzük az érintéses köszöntést.
• A református temető kerítésére adománygyűjtést hirdettünk, aki ezt a célt szívesen támogatná, adományát eljuttathatja banki utalással, készpénzes befizetéssel, vagy sárga csekken. Hálásan köszönünk minden eddigi támogatást!
• Isten iránti hálával köszönjük mindenkinek, aki adományával, egyház-fenntartói járulékával támogatja Egyházunk fenntartását! Buzdítunk mindenkit, aki teheti, kapcsolódjon be a közös teherviselésbe! Ha csatlakozni szeretne a támogatók köréhez, az adomány eljuttatásáról itt olvashat bővebben.

 

Tartalom megosztás

Feliratkozás Tartalom megosztás csatornájára