Megújult tornyon új toronyóra

Dátum: 
2020. január 6. 14:00

Az utolsó simításokkal 2019. decemberének harmadik hetében végeztek, és kibontakozott az állványzat öleléséből a megújult torony.

A kivitelező Vemévszer Kft. 2019. augusztusában vette át a munkaterületet. A torony bádogborításának lebontása után derült ki, hogy a tetőszerkezetben és a lécezésben is sokkal komolyabb a károsodás, mint előzőleg gondolni lehetett. Sok tartószerkezeti és dísz elem cserére szorult, és a lécezés is jelentős mértékben új anyagból készült el.

A megújult toronysisak új lemezburkolatot kapott, a homlokzaton és lábazaton kisebb javítások után megújult a festés. A Kivitelező mindvégig odafigyeléssel és gondossággal irányította a munkálatokat, és mind a beépített anyagok, mind a munkálatok tekintetében első osztályú minőségben adta át a megújult templomtornyot.

Hálát adunk Istennek az elvégzett munkákért, a torony megújulásáért!

Külön öröm a nagy örömben, hogy elkészült az új toronyóra is, és immár pontosan mutatja az időt.

"Életem ideje kezedben van."

(Zsoltárok könyve 31,16)

Az új óra mind a négy irányba mutatja a nekünk kimért időt, és egyúttal figyelmeztet emberi végességünkre. Istentől kapjuk az időnket, Neki tartozunk felelősséggel, hogyan élünk azzal.

A toronyórára adománygyűjtést hirdettünk 2019-ben. Az adományokból befolyt csaknem kétmillió forint szinte a teljes bekerülési költséget fedezte.

Isten iránti hálával köszönjük a jólelkű adakozók támogatását, legyen Urunk áldása életük idején!

A képek megmutatják, hogy mennyire itt volt az ideje a felújításnak, és betekintést adnak a munkálatok folyamatába...

A hét igéje:

"Mi pedig valamennyien az ő teljességéből kaptunk kegyelmet kegyelemre.”

(János 1,16)

Aktuális

Vasárnapi hirdetések a
legutóbbi "Mécses"-en:

Alkalmaink:
• Bibliaóra szerdán 16 órakor a Gyülekezeti Házban
• Gyülekezeti Énekóra szombaton 18 órakor a Gyülekezeti Házban
• Istentisztelet Akarattyán vasárnap 9-kor az Imaházban (Köztársaság u.)
• Istentisztelet Kenesén vasárnap fél 11-kor a Templomban

Hálaadó istentisztelet a megújult toronyért és az új toronyóráért január 26-án, vasárnap fél 11-kor a templomban – szeretettel hívunk és várunk mindenkit!
• Elhunyt Czvitkovics Lajosné (Róka Irma) testvérünk 92 esztendős korában. Temetése január 24-én, pénteken 10.45-kor lesz a református temetőben. Gyászoló szeretteinek Istenünk vigasztaló kegyelmét kérjük!

• Isten iránti hálával köszönjük mindenkinek, aki az elmúlt évben befizetett egyházfenntartói járulékával támogatta Egyházunk fenntartását! Buzdítunk mindenkit, aki teheti, kapcsolódjon be a közös teherviselésbe! Ha csatlakozni szeretne a támogatók köréhez, az adomány eljuttatásáról itt olvashat bővebben.

 

Tartalom megosztás

Feliratkozás Tartalom megosztás csatornájára