Megújult tornyon új toronyóra

Dátum: 
2020. január 6. 14:00

Az utolsó simításokkal 2019. decemberének harmadik hetében végeztek, és kibontakozott az állványzat öleléséből a megújult torony.

A kivitelező Vemévszer Kft. 2019. augusztusában vette át a munkaterületet. A torony bádogborításának lebontása után derült ki, hogy a tetőszerkezetben és a lécezésben is sokkal komolyabb a károsodás, mint előzőleg gondolni lehetett. Sok tartószerkezeti és dísz elem cserére szorult, és a lécezés is jelentős mértékben új anyagból készült el.

A megújult toronysisak új lemezburkolatot kapott, a homlokzaton és lábazaton kisebb javítások után megújult a festés. A Kivitelező mindvégig odafigyeléssel és gondossággal irányította a munkálatokat, és mind a beépített anyagok, mind a munkálatok tekintetében első osztályú minőségben adta át a megújult templomtornyot.

Hálát adunk Istennek az elvégzett munkákért, a torony megújulásáért!

Külön öröm a nagy örömben, hogy elkészült az új toronyóra is, és immár pontosan mutatja az időt.

"Életem ideje kezedben van."

(Zsoltárok könyve 31,16)

Az új óra mind a négy irányba mutatja a nekünk kimért időt, és egyúttal figyelmeztet emberi végességünkre. Istentől kapjuk az időnket, Neki tartozunk felelősséggel, hogyan élünk azzal.

A toronyórára adománygyűjtést hirdettünk 2019-ben. Az adományokból befolyt csaknem kétmillió forint szinte a teljes bekerülési költséget fedezte.

Isten iránti hálával köszönjük a jólelkű adakozók támogatását, legyen Urunk áldása életük idején!

A képek megmutatják, hogy mennyire itt volt az ideje a felújításnak, és betekintést adnak a munkálatok folyamatába...

A hét igéje:

"Éljetek úgy, mint a világosság gyermekei. A világosság gyümölcse ugyanis csupa jóság, igazság és egyenesség.”   

(Efézusi levél 5,8-9)

Igehirdetések

2020.08.02.
2Móz 33,17-18
2020.07.26.
Jn 15,5a.7-8
2020.07.19.
2Móz 20,2; Mt 22,36-40

Aktuális

Vasárnapi hirdetések a
legutóbbi "Mécses"-en:

Istentisztelet Akarattyán vasárnap 9-kor az Imaházban
Istentisztelet Kenesén vasárnap de. fél 11-kor a Templomban

Kántorkoncert lesz augusztus 9-én, vasárnap 18 órakor a templomban Küronya Veronika, Sipos Csaba és Varga Áron szolgálatával. A belépés ingyenes, adományainkkal az Orgonaalapot támogathatjuk. Szeretettel várjuk a zenekedvelőket!
• A vírushelyzettel kapcsolatban: Az elmúlt időszak lazításai után az illetékesek újra kérnek mindenkit az óvatosságra, a védekezés szabályainak betartására. Ezért mi is újra kérjük a Testvérektől, hogy hozzunk és viseljünk maszkot, igyekezzünk tartani a 1,5 méter távolságot (kivétel egy háztartásban élők), valamint mellőzzük az érintéses köszöntést.
• A református temető kerítésére adománygyűjtést hirdettünk, aki ezt a célt szívesen támogatná, adományát eljuttathatja banki utalással, készpénzes befizetéssel, vagy sárga csekken. Hálásan köszönünk minden eddigi támogatást!
• Isten iránti hálával köszönjük mindenkinek, aki adományával, egyház-fenntartói járulékával támogatja Egyházunk fenntartását! Buzdítunk mindenkit, aki teheti, kapcsolódjon be a közös teherviselésbe! Ha csatlakozni szeretne a támogatók köréhez, az adomány eljuttatásáról itt olvashat bővebben.

 

Tartalom megosztás

Feliratkozás Tartalom megosztás csatornájára